All-in våren 2024

2 smala me mos

Tartlette gjord på potatis fylld med picklad silverlök, grov senap, ett skum gjort på isterband och potatis. På toppen torkad tomat. Så har du ketchup, korv, mos, senap och lök.

Benny Hill

En hyllning till Pizzeria Rhodos som gör den bästa Benny Hill-pizzan – en kebabpizza med gratinerad bearnaise. Vår tolkning är en botten gjord på friterad pannkaka, ostkräm, kebabmajjo och kebab på grillad lamminnerfilé. Sen toppar vi med ett bea-skum och färsk basilika. Dönas givetvis in i en tugga.

Spicy tuna?

Macka med onyttig brioche som vi steker i smör och fyller med sobrasada-kräm och jalapeño-majo. Toppad med tonfisk som vi penslar med rökig olja och lite färsk grön chili. Allt täcks med ett lock som vi gör randigt med jalapeño- och svartvitlöksmajo.

Nuggets med dubbeldipp

En krispig nugget som vi gör på friterad kalvbräss istället för kyckling. Vi skickar på lite sweet chilisås, färsk mango och gömmer allt under thaibasilika. Sen dubbeldippar man i gul currysås och mer sweet chilisås.

Cocktail
eller
Bubbel

Bröd och smör

Franskbröd och vispat syrat smör från Arla Unika.

Vit & grön sparris

Grävare med vit och grön sparris. I botten har vi vit sparris som vi blancherar och vänder upp i en glaze gjord på en ost som heter “Efterglöd”, lite gräslök och krispigt kycklingskinn. På det skickar vi en blanquettesås som är typ en flådig hollandaise gjord på ramslök. Sen lägger vi ett lock gjort på tunt skivad kålrabbi och grillad grön sparris. Till sist ännu mer sås, gjord på efterglöd, mixad med nässlor och spenat.

40+
eller
Kycklingvin

Surf n Turf

Kött och fisk ju. Pilgrimsmussla som vi brassar i panna, delar som en hasselbackspotatis och fyller skårorna med en Szechuan-pancetta som får smälta ner mellan lagren. Under musslan kör vi färska spritärter och sabayonnesås gjord på rostade kycklingvingar och brynt smör. Den får sällskap av en annan sås som är gjord på musselbuljong, vitt vin, lök, smör, grädde och citrus kosho som är fermenterad citron och grön chili.

Gossip Girl
eller
Cowboyrött

Lamm med gröna grejer

Lammytterfilé som vi brassar till 57 grader. På lammet en murkla fylld med en färs på lamminnerfilén, ramslök, Kampotpeppar och citron. Sen har vi en puré som vi gör på massa Roscofflök och mixar med svart vitlök. Den toppar vi i sin tur med ett smör som är bombat med grillkol och ramslök. Grillad sparris och en sås på rostade lammben och rostade kycklingvingar. Innan service skickar vi ner stekt lammkappa och smör. Vid sidan kommer ett vitlöksbröd gjort som ett wienerbröd.

Balkanlyx
eller
Mastig Rioja

Pannkakor med hallon & grädde(fil)

Dessert som den alltid är på taxen, vilket innebär lager på lager så vi börjar i botten. Där har vi en halloncremaux som bara är ett flådigare ord för hallonkräm. Nästa lager blir rabarber som vi bakar i en sockerlag gjord på rabarberskal. Sen blir det belgisk våffla som vi bakar, bryter ner och vänder upp med socker. Vi täcker allt detta med ett varmt skum gjort på hallon. Sen skickas det ner en gräddfilsglass, så de blir inte riktigt som grädde utan lite nyttigare och fräschare, vilket gör att man har plats för lite mer sen.

Isvin
eller
Digestif

Safari-avslut

Den så bespottade tigerkakan är tillbaka. Den bakar vi under service så den kommer rykande färsk ur ugnen pga nybakad kaka är fan fint. Till det kommer en mjukglass som görs på kokosgrädde och mangopuré. För att de ska kännas extra flådigt drar vi på färsk frukt.

Safarisprit